Gastro PeAr - Food is our pleasure!

Gastro PeAr

Gastro PeAr

Wasabi japán étterem - running sushi

2016. március 26. - Gastro PeAr

Wasabi, Running Sushi - Bp. Szépvölgyi út.

Már a hét közepén lefoglaltuk az asztalt, hogy szombat 11 és 14 óra között birtokba vehessük azt az asztalt, ami majd bevezet minket a japán ételek világába. 5 perc késéssel és 1 fővel kevesebben érkeztünk meg, ami miatt nem problémázott a személyzet, kedvesen megkérdezték, lesz-e még aki csatlakozik, vagy indulhat-e a szalag? Hál istennek nem volt nagy tömeg, ami meglepő volt, vagy éppen a rutintalanságunknak tudható be, hiszen 12:00 óra után megindult az élet és a szalagokra is ekkorra került fel a teljes kínálat. A hely egyébként nagyon hangulatos, tetszik hogy szuterén, emiatt nem sok természetes fény jut be, a fekete és a vörös színek dominálnak. 
2 fő gondoskodott az italrendelés felvételéről, limonádékat rendeltünk, több ízben is megtalálhatóak az itallapon, (meggy, málna,méz, blue curacao, sárgadinnye,bodza, eper) ami további meglepetéseket is tartogatott például a Bubble Teáról még nem nagyon hallottunk. Talán majd legközelebb ezt is kipróbáljuk.

2 szinten érkeztek az ételek, egy melegített és egy hűtött szalagon üveg mögött amin egy kis elhúzható ablak volt. A hűtött szalagon az előételek,saláták, levesek, sushik (maki, nigiri, temaki, tekercs, szendvics) és a hideg desszertek. A melegített szalagon pedig a meleg előételek,levesek, tradicionális és egyéb főételek, tészták, köretek és a meleg desszertek pl.: Mocsi. Erről később, mert szerintünk a nap fénypontja volt ez a desszert.

Az alapkoncepció az volt, hogy szépen tartjuk a leves, előétel, főétel, desszert sorrendet, de valahogy nem jött össze, a sok ínycsiklandó étel közül mindet lekapkodtuk gyorsan.Azért a kedvetekért kezdjük a sor elején…

Nagy sushi rajongók vagyunk, ezért végig kóstoltunk jó néhány makit és sushit, a kétféle kaliforniai tekercs nagyon ízletes. A makik közül a jégcsapretkes, uborkás, füstölt tofus, lazacos, kacsamelles egytől egyik hozta a sushi érzést. A mini hajó gusztusosan volt tálalva.

Azt tudni kell rólunk, hogy nem szeretjük a hal ételek legjavát, Kicsit válogatósak vagyunk ezen a területen. Ennek ellenére, a rákolló egy ízes étel volt, mellé a szósz nagyon passzolt koktélszószra hasonlított az íze, jóízűen ettük meg. Az aquadella (apró halak chipsnek kisütve), kifejezetten nem ízlett egyikünknek se, de itt természetesen nem az elkészítés módjával volt gond, hanem a személyes ízléssel. Kíváncsiságból vettem le a szalagról, mert jól nézett ki, de hamar elment tőle a kedvem, amikor “visszakacsintott” a tálból a hal. Ízre meg erőteljesen halízű volt.

Főételek közül karagét, teryaki csirkecombot, odzsima bokumot, dak bokumot, barackos csirkét, kókuszos zöld kagylót, panko csirkét, panko halnyársat, édes chilis karaget, pad thai pirított rizstésztával és tojásos rizzsel illetve fűszeres burgonya tallérokkal fogyasztottunk.

Folytatás hamarosan...

A bejegyzés trackback címe:

https://gastropear.blog.hu/api/trackback/id/tr88528600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása